Green Eco

Green Eco - sedumtak

 

Green Eco är våra egna kompletta systemlösningar för sedumtak. Green Eco 50 är en lättviktslösning medan Green Eco 100 består av fler lager med substrat, geotextil och vattenhållande plattor för att ge sedumplantorna optimala växtförutsättningar. Green Eco Drainbox är färdiga sedummoduler i boxar som går snabbt att installera.

Green Eco 50

sedum, biokol

Produktbeskrivning

Green Eco 50 vår enklaste variant på ett klassiskt sedumtak. Ytlagret är en sedummatta, bestående av ett nät tillverkat av koksfiber och fiber av polypropylen som är fyllt med substrat bestående av biokol, lavakross, pimpsten, grus och kompost. I substratet växer det sedumväxter.

 

Där under ligger ett vattenhållande lager av geotextil.

 

Underst ligger ett tätskikt från Firestone, även här finns det olika valmöjligheter. Se våra sidor om tätskikt för sedumtak för mer information.

Green Eco 100

sedum, biokol

Produktbeskrivning

Green Eco 100 är en robustare variant på ett klassiskt sedumtak. Ytlagret är precis som på den enklare modellen en sedummatta, bestående av ett nät tillverkat av koksfiber och fiber av polypropylen som är fyllt med substrat bestående av lavakross, pimpsten, grus och kompost. I substratet växer det sedumväxter.

 

Där under ligger ett lager växtsubstrat bestående av lavakross, pimpsten, biokol och kompost.


Sedan kommer ett separerande lager geotextil och under denna ligger en vattenhållande plastmatta av HDPE. 

 

Underst ligger ett tätskikt från Firestone, även här finns det olika valmöjligheter. Se våra sidor om tätskikt för sedumtak för mer information.

Green Eco Drainbox

Produktbeskrivning

Green Eco Drainbox är färdiga sedum-moduler i boxar, tillverkade av återvunnen HDPE. I boxarna som är vattenhållande och dränerande finns substrat bestående av lavakross, pimpsten, biokol och kompost. I substratet finns färdigetablerade sedumväxter.

 

Den stora fördelen med Eco Drainbox är att systemet går snabbt och enkelt att installera. Underst lägger man ett tätskikt från Firestone, där på placeras sedan de färdiga modulerna.

Aquadesk vattenhållande matta

Aquadesk för gröna tak / sedumtak.

Produktbeskrivning

Det finns även möjliget att kombinera Green Eco-systemet med Aquadesk:s vattenhållande skiva TL 3000, för att ge sedumplantorna optimala växtförutsättningar. Se nedanstående tekniska specifikation för mer information.


Ladda hem teknisk specifikation för Aquadesk TL 3000

(senast uppdaterad 2019-05-10)